αρχική σελίδα

"γευστικές δοκιμές"

-----------------------------
κρασιά που δοκιμάσαμε,
γευσιγνωσία by β9.
-----------------------------
Aglianico - KITRVS
-----------------------------
Άκρατος '10
Οινοποιία Τσαντίρη

----------------------------
Δρυάδες '05,
Κτήμα Γκλίναβος.

----------------------------
Κομούτος - Το παλαιότερο οινοποιείο της χώρας
----------------------------
Μοσχάτο Σάμου '13,
Κτήμα Βακάκης.

----------------------------
Πρεκνιάρικο '08,
Κτήμα Χρυσοχόου.

----------------------------
Ρετσίνα - Οικογένεια Γεώργας
----------------------------
Κίτος - Ο Ανερχόμενος
----------------------------
 
 
 
...εστιατόριο  
...κελάρι  
...κρατήσεις  
...γευστικές δοκιμές  
   
   
   
 
 
 
     

Μοσχάτο Σάμου Ορεινό Κτήμα Βακάκη 2013
-------------------------------------------------------

Η δουλεία του οινοχόου είναι σαφώς λειτούργημα, καθώς σκοπός του είναι να τέρψει τον ουρανίσκο αυτών... που του το επιτρέπουν. Σαφώς το να γεννηθείς με "έξυπνες" αισθήσεις είναι ταλέντο και η αποκωδικοποίηση των κρασιών απαιτεί, προσύλωση, παρακολούθηση, αφοσίωση και εννοείται κατανάλωση!
Καθισμένη το απόγευμα 7/2 στο κελάρι του μαγαζιού με το φίλο και συνάμα ομοϊδεάτη Νάση, ανοίξαμε ένα Μοσχάτο Ορεινό από την Σάμο (οινοποιημένο στα 1050 μέτρα υψόμετρο).

Μάτια: Καθαρό, λεμονοπράσινο με γκρι ανταύγιες.

Μύτη: Έχει όλα τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας του μοσχάτου, όπως τριαντάφυλλο, λουκούμι, ροδόνερο, αλλά λόγω υψομέτρου εκφράζεται τόσο λεπτά και κομψά που πραγματικά μας εξέπληξε. Το νυχτολούλουδο και το γιασεμί του έδιναν τέτοια φινέτσα, που εάν ήταν γυναίκα, δε θα ήταν τίποτα άλλο, παρά μία πεπειραμένη γκέϊσα!

Στόμα: Ξηρό, μετρίου σώματος και υψηλής οξύτητας, με αρώματα που συνάδουν απόλυτα με αυτά της μύτης. Χαρακτηριστική μεταλλικότητα. Τέλεια ισορροπία και απρόσμενη μακρά επίγευση...

Ευχαριστούμε τον κ.Βακάκη που μας αιφνιδίασε τόσο ευχάριστα.

β9.