Βέρτζαμι - Λευκαδίτικη Γη 2014
----------------------------------------

Η Λευκαδίτικη γή χρονολογείται απο το 2000 και είναι αποτέλεσμα του έμπειρου Οινολόγου Κύριου Ρομποτή να δημιουργήσει κρασιά με παράδοση.Το μεράκι του δεν απεικονίζεται μόνο στο πέτρινο Οινοποιείο και στην τεράστια συλλογή απο παλιά οινοποιητικά εργαλεία αλλά και στο τελικό προίον.Ο ίδιος τιμόμενος και σεβόμενος την Οινική ιστορία του τόπου του έχει το θάρος να ποιεί κρασιά μόνο απο Ελληνικές τοπικές ποικιλίες!!

Μάτια: Εντονα πορφυρό με χαρακτηριστικό γεμάτο χρώμα.

Μύτη: Γεμάτη που παραπέμπει σε συμπυκνωμένα αρώματα απο κόκκινα φρούτα,μούρα και ρόζ πιπέρια.Εξαιρετικά φρέσκια και ευχάριστη μύτη.

Στόμα: Ξηρό με διακριτή οξύτητα και μέτριο σώμα.Ενα τίμιο κρασί που η γεύση του συνάδει απόλυτα με τα αρώματα της μύτης.κόκκινα φρούτα και μούρα επιμένουν και στην επίγευση!μάλιστα μου έκανε εντύπωση πως ένα κρασί οπως το βερτζαμί που έχει κοτσανατες τανίνες εδώ έχει τόσο μαλακή υφή...θα το σέρβιρα στους 14 C! Ενα ευκολόπιοτο κρασί που ταιριάζει με αρκετά πιάτα κρεατικών ιδίως με χοιρινό που η λιπαρή υφή του θα κάνει εξαιρετική αντίθεση με την οξύτητα του κρασιου!!γιαμ γιαμ..

Μετά απο έναν τόσο ισχυρό σεισμό και διανύοντας τον πιο θερμό Νοέμβρη των τελευταίων ετών τι καλύτερο θα μπορούσαμε να πιούμε απο την πιο βαφική ποικιλία στην ανθρώπινη σάρκα.-

β9.

   


-1934+81
-κρασιά
-
δοκιμές κρασιών


.................................................. ....... . ...... .